Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Ka-matrix poziva starije sugrađane na sudjelovanje u produkciji i izvedbi mjuzikla i srednjovjekovnog sajma

noveideje_stariprostori_fly_72Udruga KA-MATRIX započela je s provedbom projekta “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost” sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je prvenstveno usmjeren osobama starijim od 54 (navršene 55) godine na sudjelovanje kroz provedbu kulturno umjetničkih sadržaja. Tijekom 15 mjeseci sudionici će prolaziti kroz kreativne radionice, posjećivati kulturno umjetničke sadržaje, a sve će završiti javnom prezentacijom zajedničkog rada.

Projekt se odvija kroz tri glavne aktivnosti: produkciju i izvedbu mjuzikla, igrokaza u okviru srednjovjekovnog sajma i razvoja povijesnih šetnja karlovačkim starim gradskim centrom – Zvijezdom. Na sudjelovanje su pozvani svi građani stariji od 54 godine kao i oni koji imaju interes u navedenim temama.

Prva aktivnost uključuje osmišljavanje i produkciju vlastitog mjuzikla. Kroz osam mjeseci (sedamdeset treninga) uvježbavati će se izvođenje vlastitog glazbenog djela i plesne izvedbe za koju će se ujedno izrađivati i potrebna scenografija. Aktivnosti se odvijaju uz stručno vodstvo glazbenog producenta, pjevača i scenografa, dok je za plesni dio izvedbe odgovoran plesni klub st.ART.

Uz aktivnost će polaznici posjetiti i Haus der Muzik u Beču, mjuzikl u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, predstavu u Zorin domu a organizirati će se i posjet Muzeju suvremene umjetnosti. Sve će završiti produkcijom orginalnog mjuzikla u kojem će glumiti sami polaznici.

Broj sudionika je ograničen, a prijave za sve zainteresirane se primaju do 14. listopada 2018. godine putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na 095 444 6880 s naznakom a) plesna izvedba; b) izrada scenografije.

Prijave za srednjovjekovni igrokaz zaprimati će se u veljači 2019. godine, dok će prijave za Povijesne šetnje Zvijezdom biti otvorene u rujnu 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od 458.340,69 kuna (sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna). (Izvor KA-MATRIX)