Hrvatska, Nekategorizirano

Radionica interpretacijskog planiranja, brendiranja i menadžmenta kulturne baštine

Foto: Ka-matrix

Udruga KA-MATRIX poziva na radionicu upravljanja baštinom i interpretacijskog planiranja, koja će se održati u sklopu projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice”. Radionicu će voditi domaći i strani stručnjaci.

Rok za prijavu: 05.04.2019.

Svrha je radionica osposobljavanje sudionika projekta – zaposlenika i korisnika organizacija civilnog društva te profesora i studenata Veleučilišta u Karlovcu na području društveno korisnog učenja u interpretaciji, brendiranju i menadžmentu kulturne baštine.

Radionice će biti usmjerene na usvajanje znanja iz područja interpretiranja baštine i planiranja infrastrukture i medija interpretacije.

Nositelj projekta je KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj, a partner na projektu Veleučilište u Karlovcu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Prijavnica je dostupna i u elektroničkom obliku na ovom linku: https://forms.gle/XjikFxRE15azTSzU7.

PROGRAM radionice

(1)  uvodna jednodnevna radionica: utorak, 09.04.2019. od 09:30h do 14:30h

(2) petodnevna radionica (tečaj interpretacijskog planiranja): ponedjeljak – petak, 02.-06.09.2019., svakim danom od 09:00 do 17:00h

IZVODITELJI RADIONICE
“Planiranje kvalitetne interpretacije baštine zahtjeva usklađivanje potrebe posjetitelja i lokalne zajednice, upravljača i same baštine. Nije lako postignuti ravnotežu svih ovih dionika, ali kada se jednom postigne, svi su pobjednici! Dobrom organizacijom postiže se učinkovito upravljanje posjetiteljima i lokalnim stanovnicima, zaštita okoliš kroz izbjegavanje nepotrebnog trošenja resursa te uspješno postizanje planiranih rezultata. Ovaj 40-satni tečaj omogućuje sudionicima da odrede što njihovo mjesto čini posebnim, odrede interpretacijske ciljeve, ciljne skupine, snažne priče i interpretacijske medije za njihovu prezentaciju. U sklopu tečaja polaznici će proći kroz cijeli proces interpretacijskog planiranja za određeni baštinski lokalitet, kritičke vježbe te izraditi plan interpretacije za odabrano mjesto.” – Muze d.o.o.

Radionicu će voditi:
Dragana Lucija Ratković Aydemir, direktorica u Muze d.o.o. savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu, suosnivačica i potpredsjednica Hrvatske udruge za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku te koordinatorica za Hrvatsku pri Europskoj udruzi za interpretaciju baštine – Interpret Europe.

Valya Stergioti, koordinatorica za trenere u Europskoj udruzi za interpretaciju baštine – Interpret Europe, certificirana za interpretacijsko planiranje pri NAI-u (National Association for Interpretation – USA). Radi kao freelance interpretacijski trener i planer.