Hrvatska, Nekategorizirano

KA-MATRIX pokrenuo prvi online centar podrške društveno korisnom učenju

Uvodno predavanje studentima, Foto: dkau-centar.eu
Uvodno predavanje studentima, Foto: dkau-centar.eu

Na poveznici http://www.dkau-centar.eu/ može se pristupiti prvom online online centru podrške društveno korisnom učenju koji je uspostavljen u sklopu projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice”, a provodi ga udruga KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Online centar podrške društveno korisnom učenju zamišljen je kao “one stop shop” za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja.

Na stranici online centra podrške mogu se pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja, preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu “Znanjem do Zvijezde”.
Jedan od sadržaja online centra podrške bit će i e-knjižnica na kojoj će se moći pronaći stručna literatura vezana uz društveno korisno učenje, materijali s provedenih radionica te priručnici o primjeni metodologije društveno korisnog učenja.

Uz internetsku stranicu kao mjesto podrške daljnjem razvoju ovoga dovoljno nerazvijenog područja prijenosa znanja, doprinos ovoga projekta je i izrada metodologije primjene društveno korisnog učenja na primjeru ovoga projekta, a koja će biti sažeta u priručniku.

– U provedbu projekta bit će uključeni studenti Veleučilišta u Karlovcu, koji će osmisliti edukativnu turističku šetnju kroz staru gradsku jezgru te izraditi interpretacijski plan kao strateški dokument za uključivanje i obnovu lokaliteta kulturne baštine. Na taj način, metodologijom društveno korisnog učenja potaknut će se dobro upravljanje resursima lokalne te praktično usvajati znanja turističkog vrednovanja kulturne baštine – ističe Maja Višal, projektna suradnica.