Hrvatska, Nekategorizirano

Konferencija o primjeni načela društveno korisnog učenja pri resocijalizaciji isključenih skupina

54799826_2562953097051739_1593842812854468608_nŽeliš otići na nešto korisno, a opet zanimljivo? Želiš saznati kako resocijalizacija izgleda u sustavu socijalne skrbi, udrugama civilnog društva i kroz akademsko obrazovanje?
Ako si se pronašao u ovim pitanjima, onda je ovo pravi događaj za tebe!

Konferenciju “Važnost interdisciplinirane suradnje prilikom resocijalizacije isključenih populacija” odvija se u sklopu projekta “Aktivni građani resocijaliziraju isključene” koji provodi Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Pravnim fakultetom u Zagrebu.

Konferencija će biti prigoda za upoznavanje s načelima interdisciplinarne suradnje pri resocijalizaciji iz tri kuta gledišta troje različitih stručnjaka kojima je cilj približiti temu iz više perspektiva.

GOVORNICI:

Marijana Majdak, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Nedjeljko Markovic, predsjednik udruge Pragma
Nataša Koražija, ravnateljica CZSS Samobor.

VRIJEME
Utorak, 9. 4. 2019. u 17 sati.

LOKACIJA
chillout hostel zagreb, Ilica 15/I.

Ulaz besplatan.

Projekt “Aktivni građani resocijaliziraju isključene” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, odobren je na pozivu Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja.

Projekt je okupio trideset studenata i deset nastavnika Sveučilišta u Zagrebu te trideset volontera i deset zaposlenika organizacija civilnoga društva s ciljem provođenja programa društveno korisnog učenja na Studijskom centru socijalnog rada.

Aktivnosti stručne edukacije, provođenja programa te javnih rasprava i stručnih seminara imaju cilj jačanje društvene odgovornosti sudionika kroz razvoj praktičnih znanja i vještina za rješavanje konkretnih društvenih problema.

Svjetski Savez Mladih Hrvatska ovim projektom želi utjecati na činjenicu da nedovoljan broj studenata ima iskustva s primjenom znanja stečenog na studiju na načelima društveno korisnog učenja za rješavanje konkretnih društvenih problema.

Konferenciju “Važnost interdisciplinirane suradnje prilikom resocijalizacije isključenih populacija” jedna je od mjera koja želi približiti načela društveno korisnog učenja u resocijalizaciji sustavu socijalne skrbi, udrugama civilnog društva i kroz akademsko obrazovanje.