Hrvatska, Nekategorizirano

Hrvatsko mikrobiološko društvo poziva na završnu svečanost prvog projekta mikrobiologije u Hrvatskoj

U protekla 22 mjeseca sudjelovali smo u provedbi projekta pod nazivom „U društvu mikroba“ (www.hmd-cms.hr/u-drustvu-mikroba) kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, izvijestilo je Hrvatsko mikrobiološko društvo.

Ujedno to je prvi projekt društveno korisnog učenja mikrobiologije u Republici Hrvatskoj koje je provelo Hrvatsko mikrobiološko društvo kao nositelj u suradnji s partnerima iz akademske zajednice (Hrvatsko katoličko sveučilište, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i udruga civilnoga društva Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, te BIUS – udruga studenata biologije.

Hrvatsko mikrobiološko društvo poziva na završnu svečanost projekta koji će se održati u ponedjeljak 13. siječnja 2020. u 14h u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

Prikazat ćemo brojne i raznolike aktivnosti provedene u svrhu razvoja društveno korisnog učenja u našim partnerskim visokoškolskim institucijama i udrugama. Svoja iskustva prezentirat će predstavnici svih skupina projektnih sudionika – studenata, udruga Bioteka i BIUS, te sveučilišnih nastavnika mentora. Predstavit ćemo vam i Microseum (www.microseum.net), naš virtualni muzej mikroba. U privitku je program završne svečanosti – zaključuju u pozivu.