Hrvatska, Nekategorizirano

Milanović primio tim nagrađenog projekta „FER rješenja za bolju zajednicu“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak projektni tim koji je radio na projektu „FER rješenja za bolju zajednicu“, a koji je dobio prvu nagradu žirija u sklopu „EU tjedna održive energije“ u kategoriji „Mladi“, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Projekt je provelo Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, u suradnji s Fakultetom elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Gradom Zagrebom.

Projekt „FER rješenja za bolju zajednicu“ je obuhvaćao energetski siromašna kućanstava u Zagrebu s ciljem sustavnog pristupa rješavanju problema energetskog siromaštva u Hrvatskoj.

Na temelju rezultata terenskog rada, studenti FER-a su izradili model za procjenu energetskih potreba kućanstava, a rezultati su se koristili u razvoju politika za Grad Zagreb. Projekt je najvećim dijelom sufinanciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić, predstavnik FER-a i ujedno koordinator projekta Marko Delimar te studentice FER-a Marija Horvat, Maja Matešić i Dajana Šeketa, priopćio je Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika Republike. (Hina)