Aktualno, Nekategorizirano

Poziv osobama starijim od 55 godina na prijavu u radionice izrade scenografije za prvi amaterski mjuzikl u Karlovcu

MjuziklUdruga KA-MATRIX poziva osobe starije od 55 godina na prijavu za sudjelovanjemu u izradi scenografije za mjuzikl  koji je u postupku produkcije u okviru projekta “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost”.

Naime, već već šest mjeseci sudionici i sudionice projekta stvaraju prvi amaterski mjuzikl na području Karlovca, čija se premijera očekuje krajem mjeseca lipnja, sada je došlo vrijeme za otvaranje prijava za zainteresirane građane koji će sudjelovati u izradi scenografije. U šest radionica sudionici će uz stručno vodstvo voditelja scenografije osmišljavati i izrađivati elemente scenografije, scenske dekoracije, rekvizite koji će se koristiti prilikom produkcije mjuzikla.

Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike radionica bit će organizirano studijsko putovanje u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu te će posjetiti predstavu u gradskom kazalištu Zorin dom kako bi što bolje mogli osmisliti i izraditi scenografiju.

Sve aktivnosti su za polaznike/ce besplatne, a s obzirom da je broj sudionika ograničen, mole se svi zainteresirani da se do 30. travnja 2019. prijave putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na broj 095/444 6880.

Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost osoba starijih od 54 godine kroz kulturno umjetničke sadržaje te poboljšati zdravlje i dobrobit osoba starijih od 54 godine kroz sudjelovanje u umjetničkim praksama koje se bave zajednicom. Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna) sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna). Uz produkciju mjuzikla, aktivnosti projekta obuhvaćaju i produkciju Igrokaza u okviru Sajma Vlastelinstva koji se održava na Dubovcu, kao i osmišljavanje povijesnih šetnji Zvijezdom čiji se poziv očekuje u mjesecu rujnu. (Izvor: KA-MATRIX)