Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Trešnjevački seniori: Etno glazba s Dunjom Bahtijarević

seniori-najavaU petak, 29. ožujka u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16/II) s početkom u 10h održat će se glazbena tribina s Dunjom Bahtijarević.

Dunja Bahtijarević je pjevačica koja se bavi tradicijskom glazbom i njezinim različitim primjenama, od suvremenih interpretacija do načina na koje otvara put slobodnijem i otvorenijem pjevanju. Pjeva u bendovima Kazan, Taman tavan i Mimika. Naučit će vas nekoliko tradicijskih pjesama iz Hrvatske, a pjevat će se glasno i višeglasno!

Događanje je namijenjeno osobama starijim od 55 godina, a ulaz je besplatan. Dolazak je potrebno potvrditi do četvrtka, 28. ožujka 2019. na email tihana@voxfeminae.net ili tel. 091 795 7005.

Ovo je druga od ukupno osam tribina koje će se održati u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”, a cilj tribina je šire uključivanje građana i građanki u kulturni dijalog koji će spriječiti getoiziranje osoba 55+ te omogućiti bolju interakciju s drugim akterima u lokalnoj zajednici i šire.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.8.2018. do 17.11. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562.32 HRK.