Aktualno, Nekategorizirano

Tribina: Što rade “Trešnjevački seniori”?

seniori-najavaProstor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ najavljuje prvu od ukupno osam tribina posvećenih kulturno-umjetničkim temama i osobama 55+ koje će biti organizirane u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”.

Povodom završetka radionice pjevanja i glasa, održat će se zajednička tribina i druženje polaznika i polaznica radionice pjevanja i radionice filma, koji će jedni drugima predstaviti što su radili ili rade u sklopu projekta, demonstrirati vokalne vježbe, predstaviti kratke filmove koji se snimaju, razmijeniti dojmove i svoje priče o Trešnjevci.

Tribina će se održati u srijedu, 20. veljače u 10h u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, 2. kat). Tribina je otvorena za javnost.

Tribine će, uz gostujuće predavače/goste, služiti i širem uključenju građana u kulturni dijalog koji će spriječiti getoiziranje osoba 55+ te omogućiti bolju interakciju s drugim akterima u lokalnoj zajednici i šire.

Više informacija možete dobiti putem emaila: tihana@voxfeminae.net ili mob. 091 795 7005.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.8.2018. do 17.11. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562.32 HRK.

(Izvor: Vox feminae)