Hrvatska, Nekategorizirano

Trešnjevački seniori pozivaju na radionicu mozaika!

mozaik2Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poziva osobe starije od 55 godina da se prijave na radionicu mozaika koju će voditi umjetnica Nikolina Manojlović Vračar, čiji mozaici krase dječji vrtić Vrapče, mjesni odbor Trnsko i zid u Branimirovoj ulici.

Radionica počinje u utorak, 7. svibnja, a održavat će se kroz svibanj svaki utorak i srijedu između 14:00 i 19:00 u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16). Nije potrebno cijelo vrijeme biti prisutan na radionici, već prema Vašim mogućnostima i interesu.

Sudionici će se upoznati s tehnikom mozaika, pripremiti potreban materijal (usitniti i sortirati keramiku), osmisliti vlastiti dizajn, lijepiti pločice na podlogu i fugirati mozaik, koji će na kraju biti postavljen na zid.

Radionica je besplatna. Pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i ispuniti kratki upitnik.

Prijaviti se ili dobiti više informacija možete dobiti putem emaila: tihana@voxfeminae.net ili mob. 091 795 7005.
Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.8.2018. do 17.11. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562.32 HRK.