Aktualno, Nekategorizirano

Radnopravnost 2017.

radnopravnost_crKonferencija je dio aktivnosti projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Program konferencije započinje u 11 sati uz okrugli stol na kojem će predstavnici/e sindikata Unite the Union (Carolyn Simpson – regionalna dužnosnica za ravnopravnost i žene za London i istočnu regija; David Condliffe – koordinator za zajednicu za London i istočnu regija; Phil Jones – Nacionalni LGBT odbor), najvećeg sindikata u Velikoj Britaniji koji broji 1.42 milijuna članova/ica, govoriti o najboljim praksama koje provode s ciljem zaštite te promicanja prava LGBTI radnika/ca. U drugom dijelu okruglog stola bit će predstavljene smjernice za kolektivno pregovaranje u vidu oglednog kolektivnog ugovora usmjerene na suzbijanje diskriminacije LGBTI osoba u području rada i radnih uvjeta. Na okruglom stolu uz predstavnike Unite the Uniona govore pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčić, te predstavnici/ce Sindikata obrazovanja, medija i kulture, Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova, Regionalnog industrijskog sindikata te udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID.

Od gotovo stotinu poslodavaca koji su sudjelovali u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu, online evaluacijskom alatu koji mjeri prakse poticanja inkluzivnosti i raznolikosti u radnom okruženju, njih 37 je to učinilo javno. Ovim poslodavcima na konferenciji “Radnopravnost 2017.” bit će dodijeljena priznanja u sklopu ceremonije koja je na rasporedu od 15h. U sklopu ceremonije o inkluzivnim praksama unutar vlastitih radnih okruženja obratit će se Igor Štefanac – PR menadžer IKEA Hrvatska.

Program konferencije primarno je namijenjen poslodavcima, odnosno predstavnicima/cama organizacija koji u svom radnom okruženju skrbe o zaštiti radničkih prava; ali i svim drugim zaposlenicima javnih, privatnih i civilnih institucija i organizacija te individualcima koje se žele informirati o LGBTI ravnopravnosti na radnom mjestu.

Više informacija o konferenciji i sudjelovanju možete pronaći OVDJE.