Aktualno, Nekategorizirano

Raiffeisen banka donirala akciji “Vratimo Palčiće u Petrovu” 525 tisuća kuna

Raiffeisen banka donirala je 525 tisuća kuna Klubu roditelja nedonoščadi Palčići za projekt nabave medicinskih uređaja potrebnih za život prijevremeno rođene djece u Petrovoj bolnici, koja je teško oštećena u nedavnom razornom potresu u Zagrebu.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece, a upravo tom donacijom omogućena je kupnja intenzivnog inkubatora, naprednog inkubatora te sustava za unutarbolnički transport, priopćila je u srijedu Raiffeisen banka.

„Raiffeisen banka odlučila se uključiti i pružiti podršku projektu “Vratimo Palčiće u Petrovu” koji će prijevremeno rođenoj djeci, nabavom medicinskih uređaja i opremanjem posebnog dijela Petrove bolnice pružiti snažan početak za njihov daljini razvoj, poručili su.

Napominju kako time nastavljaju podržavati projekte koji u svojoj srži imaju brigu za krhkije članove društvene zajednice prema kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, brigu i zaštitu.

RBA oduvijek nastoji pokazati svoje usmjerenje da kao društveno odgovorna institucija stoji na raspolaganju lokalnoj zajednici, osluškujući njezine potrebe i pružajući joj podršku kako bi ostvarila značajne iskorake u poboljšanju kvalitete života i zdravlja”, poručila je članica Uprave Liana Keserić.

„Ovom donacijom, ovaj svijet postaje ljepše mjesto za naše najmanje heroje Palčiće. Hvala Raiffeisen banci što je i ovoga puta pokazala veliko srce za male heroje”, poručila je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” Željka Vučko. (Hina)