Aktivizam, Nekategorizirano

Riječka plesna predstava istražuje reakcije društva na istospolnu ljubav, a u njoj možete sudjelovati i vi

loveisall_parMože li ljubav biti problem? Zaslužuje li ljubav osudu? Tko se boji ljubavi? Je li istospolna ljubav drugačija? Odgovore na ta i slična pitanja dat će predstava “Love is all” (“Ljubav je sve”), istražujući reakcije društva na istospolnu ljubav, probleme i predrasude s kojima se dvoje ljudi susreće borbom u sebi i borbom s okolinom.

Kroz tu plesnu predstavu suvremenog izričaja provlače se teme agresivnog i nasilnog društva prema istospolnom paru, stvaranje obitelji, odgoj djeteta u istospolnoj zajednici, međusobni konflikti, ponos, i možda prihvaćanje, a premijera je zakazana za 22. veljače u 20:00, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Rijeka).

Najavljena je i repriza za dan kasnije, 23. veljače u 20:00.

Predstava “Love is all” u produkciji plesne grupe Flame izvodi se na autorsku glazbu Darka Terlevića, Stanislava Grdakovića i Marka Rogića, a režiju i koreografiju potpisuje Martina Hrlić Rogić.

Ono što je zanimljivo jest to što na kraju predstave po pozornici u znak podrške prolaze parovi, heteroseksualni i homoseksualni, različitih dobnih uzrasta, kaže nam Hrlić Rogić i poziva naše čitateljice i čitatelje da također sudjeluju ako to žele, navodi portal Crol.hr.

Dodaje i kako bi svi koji bi prošli po pozornici odgledali predstavu na balkonu gratis i na samom kraju predstave bi se pridružili plesačima na pozornici, pa ako ste zainteresirani postati dijelom ove predstave, javite nam se na e-mail crol@crol.hr ili putem Facebooka/Twittera.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti u pretprodaji u dvorani Plesne grupe Flame i Book caffeu Dnevni boravak po cijeni od 30 kuna ili sat vremena prije predstave na blagajni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku po cijeni od 35 kuna.