Aktualno, Nekategorizirano

Romski glazbeni spektakl u Lisinskom: Gypsy Philharmonic Orchestra

gypsy_philharmonic_orchestra_promo_photo_(3)Budite dijelom najvećeg glazbenog doživljaja ovog adventa! Doživite emociju najvećeg romskog svjetskog orkestra. Gypsy Philharmonic Orchestra okuplja najbolje romske glazbenike mađarskog podrijetla iz raznih dijelova Europe, a nastupit će 12. prosinca 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Njihov glazbeni program uključuje kombinaciju tradicionalnih melodija romskih violina, velikana poput Grigorasa Dinicua, Ferenca Erkela ili Vittorija Montija te istovremeno najvećih klasika kao što su Johannes Brahms, Pablo De Sarasota, Johann Strauss i Petar Iljič Čajkovski, kao i iznenađenja poput prekrasne verzije skladbe iz filmskog hita Schindlerova lista, Johna Williamsa. Orkestar često izvodi glazbu skladatelja koji su bili nadahnuti glazbom i tradicijom Roma.

Virtuozni svirači, više od 60 glazbenika na pozornici, posebni su i po tome što sviraju isključivo bez partitura i predstavljaju bogatu glazbenu kulturu Budimpešte. Violine, kontrabasi, klarineti i cimbala proizvest će nevjerojatan doživljaj ovog adventa u Zagrebu.

Romski glazbenici poznati su po nevjerojatnoj virtuoznosti. Više od dva sata Gypsy Philharmonic Orchestra svirat će najbolje skladbe klasične glazbe, na način koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
Izvor: Romi.hr