Aktivizam, Nekategorizirano

STEM Fest Slavonija u Virovitici 27. i 28. travnja

U organizaciji Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, te uz potporu Virovitičko-podravske županije, 27. i 28. travnja, ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, održat će se STEM FEST Slavonija. Riječ je o dvodnevnom događaju koji će okupiti 150 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, navodi se na stranici slavonija.in.

Cilj je popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije (Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska), kao i okupiti djecu, mlade i građane u četiri slavonska grada Slavonski Brod, Požega, Virovitica i Vukovar, te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM područje. Nositelj projekta je Dječji kreativni centar DOKKICA, čije predstavnice su se sastali s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinom Bunić i njenim suradnicama.

STEM u hrvatskim školama u ovom trenutku znači razvoj različitih kompetencija kod učenika, odnosno njihovo savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad, suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost – čulo se na ovom sastanku.

………………………………………………….

Događanje je dio projekta “Kreativna STEM revolucija u Slavoniji“, a to je projekt jačanja kapaciteta Dječjeg kreativnog centra DOKKICA i Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva za razvijanje održivih programa aktivnog uključivanja djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a na području istočne Hrvatske, u svih pet slavonskih županija.

Partnerstvom sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar osmislit će se i postaviti u Osijeku inovativni i interaktivni STEM park kao trajan postav za popularizaciju znanosti. STEM park postavit će se na prostoru osječkog Sveučilišta (Kampusa), a koristit će ga dvije OCD u razvoju i provedbi programa popularizacije znanosti kod djece, mladih i opće populacije.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.