Aktivizam, Nekategorizirano

STEM Festival – ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu

Kamo izvesti djecu ovu subotu? A da se dobro zabave i djeca i roditelji!

Jedinstvena je i rijetka prilika – posjetite STEM festival na glavnom zagrebačkom trgu, od 10 do 13 sati!

Omogućite djeci da se na desetak štandova okušaju u raznim aktivnostima: u radu s 3D printerom, digitalnim lupama, stetoskopom, da isprobaju bicikl koji ne ide nikamo ali melje plastiku, okušaju se u jahanju na letećoj metli ili uživaju u maštovitim projekcijama u planetariju koji na kupolastom svodu simulira pojave na nebeskom svodu. Prilika je razgovarati s Marie Curie, profesorom Baltazarom.

Festival će pokazati sjajne eksponate koje će predstaviti sljedeće udruge: FabLab, udruga za promicanje digitalne fabrikacije, Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, Udruga Profesor Baltazar, Hrvatski judo savez, Institut za popularizaciju znanosti, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija, Hrvatsko prirodoslovno društvo, Institut za razvoj i inovativnost mladih, Udruga Gradionica, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Zelene i Plave Sesvete.

I još puno, puno zanimljivih sadržaja koji doslovno svakoga mogu uvući u zabavnu stranu znanosti!

Festival je podržan sredstvima Europskog socijalnog fonda i entuzijazmom organizacija civilnoga društva koje su provodile projekte popularizacije STEM-a.

Obećajemo sjajnu zabavu! Bez obzira što nam je zima konačno pokazala malo oštrije zube, Festival će Vas svojom čarolijom ugrijati!

Veselimo se vašem dolasku!