Aktualno, Hrvatska

STEM FEST ZAGREB, svibanj 2024.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pozivaju Vas na STEM FEST ZAGREB koji će se održati na Europskom trgu u Zagrebu, 28. svibnja 2024. godine, od 10:30 sati, u organizaciji udruge za promicanje digitalne fabrikacije, FabLab, u sklopu sustavne podrške Nacionalne zaklade.

Ovim će se događajem promovirati novoobjavljeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a”, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, ukupne vrijednosti 20 milijuna eura, od čega je 15 %, odnosno 3 milijuna eura osigurano u Državnom proračunu RH za nacionalno sufinanciranje. Natječaj je proizašao iz uspješno provedenih projekata proteklog razdoblja koji su popularizirali STEM djeci i mladima, s ciljem osnaživanja organizacija civilnoga društva koje će, pod mentorstvom stručnjaka znanstvenih instituta i visokih učilišta kontinuirano promovirati STEM kroz znanstveno-popularna događanja u odgojno-obrazovnim institucijama ili radionica iz STEM područja, uključivanjem velikog broja djece i učenika iz cijele Hrvatske tijekom najmanje dvije godine. Po završetku festivala održat će se informativna radionica za potencijalne nove korisnike.

STEM FEST FabLab

Ovim događajem posvećenim znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici (STEM), udruga FabLab zajedno s još deset korisnika predstavit će interaktivne postave koji prikazuju uspjehe i rezultate ostvarene kroz projekte iz prethodnog razdoblja, a ujedno će pružiti mogućnosti da u razgovoru sa stručnjacima i radoznalim posjetiteljima zakoračimo u svijet STEM-a i zajedno inspiriramo, ponajprije, djecu i učenike da se bave znanstvenim istraživanjem i tehnološkim inovacijama.

STEM FEST mali istraživači

STEM FEST ZAGREB pruža izvanrednu priliku za predstavljanje uspješnih projekata iz STEM područja te demonstrira kako održiva suradnja organizacija civilnoga društva s visokoobrazovnim organizacijama može biti vrijedan resurs koji djeci i učenicima pruža kvalitetnu nadgradnju formalnog obrazovanja. U prethodnom razdoblju više od 50 000 djece i mladih diljem Hrvatske upoznalo se sa STEM-om kroz slične projekte.

Pozivamo Vas da posjetite STEM FEST ZAGREB i istražite svijet znanosti kroz zabavu!