Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

VIDEO: STEM Festival okupio osnovnoškolce i udruge koje su predstavile svoje eksponate

Vladin Ured za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u subotu su održali STEM Festival posvećen popularizaciji znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike među osnovnoškolcima, na kojem je 11 različitih udruga predstavilo svoje eksponate, prenosi Hina.

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića predstavljeni su eksponati, eksperimenti, multimedija i oprema razvijena u okviru 11, od ukupno 63 ugovorena projekta koje je sufinancirao Europski socijalni fond s 20 milijuna eura, radi popularizacije STEM područja.

Prema riječima Luke Bogdana iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, nakon projekata koji su diljem Hrvatske uključili preko 50 tisuća djece u različite STEM aktivnosti, najavljeno je raspisivanje novog natječaja u vrijednosti od 10 milijuna eura.

Osim učenika i predstavnika organizatora, STEM Festival posjetili su predstavnici ministarstava i javnih ustanova, među kojima su bili saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Majda Burić, državni tajnik u Ministarstvu rada i socijalne politike Ivan Vidiš i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković David Smith.