Aktivizam, Nekategorizirano

Stipendije Zaklade Kajo Dadić

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100Zaklada Kajo Dadić raspisala je natječaj za dodjelu tri stipendije učenicima/cama ili redovnim studentima/cama u školskoj/ akademskoj godini 2018./2019. Pojedinačna stipendija u iznosu od 700 kuna dodjeljivat će se mjesečno za tekuću školsku/akademsku godinu.

Natječaj je objavljen 18. prosinca 2018. godine. Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objave natječaja.

Pravo prijave na natječaj, radi dobivanja pomoći za školovanje, imaju učenici završnog razreda srednje škole i studenti s područja grada Splita, koji se školuju na sveučilištima /visokim učilištima na području Republike Hrvatske, a koji ispunjavaju slijedeće uvjete:
– da prijavitelj/ica i jedan od roditelja imaju prebivalište na području grada Splita,
– da su prijavitelj/ica i obitelj korisnici pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika zaštite od strane Centra za socijalnu skrb,
– da je redovno upisan/a u tekuću školsku/akademsku godinu,
– da je uspješno završio/la prethodne godine školovanja, da im ostvareni prosjek ocjena u srednjoj školi iznosi najmanje 4,0 odnosno da su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili minimalno 50 ECTS bodova.
-da prijavitelj/ica ne prima stipendiju drugog davatelja

Uz zamolbu za dodjelu stipendije prilaže se odgovarajuća dokumentacija i to:
1. Preslika osobne iskaznice;
2. Uvjerenje MUP-a o prebivalištu (ne starije od šest mjeseci) za podnositelja prijave i jednog od roditelja
3. Izjava da u trenutku podnošenja zahtjeva nisu korisnici niti jedne druge stipendije
4. Za učenike potvrda o redovnom upisu u školsku godinu 2018/2019. i prijepis ocjena zadnje dvije godine srednjoškolskog obrazovanja;
5. Za studente prve godine potvrda o statusu redovitog studenta te preslika svjedodžbi svih završenih razreda srednje škole;
6. Za studente viših godina potvrda o statusu redovnog studenta, prijepis ocjena i potvrda o ostvarenim ECST bodovima;
7. Potvrda Centra za socijalnu skrb o korištenju pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika zaštite u 2018. god.
8. Motivacijsko pismo

Prijava na natječaj podnosi se isključivo poštom na adresu:
Zaklada “Kajo Dadić” Split
Sinjska 7, 21000 Split
s naznakom “ Prijava za dodjelu stipendije”

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objave natječaja.

Prijave dostavljene izvan roka i bez potrebnih dokumenata neće se uzeti u razmatranje. O rezultatima natječaja sudionici će biti obaviješteni u roku od 15 dana od dana zaključenja natječaja.

Više informacija na www.zaklada-dadic.hr.