Aktualno, Nekategorizirano

Zaklada „Volim Križevce” objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

 Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” objavila je u ponedjeljak 3. javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. temeljem kojeg će dodijeliti najviše dvadeset stipendija mladim Križevčanima.

Dodijelit će se najviše pet stipendija za učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija slabijeg imovinskog stanja i po najviše pet stipendija za nadarene učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija. I ovogodišnje stipendije se dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci – učenička, i to srednjoškolska, iznosit će 70 eura mjesečno, a studentska 140 eura mjesečno, priopćeno je iz Zaklade.

Prijavu na natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade https://stipendije.volimkrizevce.hr, od početno 7. studenog do zaključno 20. studenog 2022. godine u 23:59:59 sati. Napominje se da se prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće razmatrati.

“Ponosna sam što već treću godinu zaredom provodimo natječaj za stipendiranje učenika srednje škole i studenata grada Križevaca što znači da se naš rad prepoznaje, a posebno od strane donatora koji nesebično podržavaju naša nastojanja da mladima olakšamo školovanje”, istaknula je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec.

Pozvala je sve učenike srednjih škola i studente s prebivalištem u Križevcima da se prijave na njihov natječaj i postanu jedni od stipendista i ambasadora Zaklade „Volim Križevce”.

“Stipendije ćemo i ove godine dodijeliti prema dvije vrste kriterija – iz Socijalnog fonda ‘Zakmardi’ želimo dati podršku onima kojima je to najpotrebnije, a sredstva iz Obrazovnog fonda ‘Vavra’ namijenili smo za stipendiranje nadarenih učenika i studenata, izjavio je upravitelj zaklade Hrvoje Belani, ujedno pozvavši zainteresirane fizičke i pravne osobe da i dalje podrže njihov rad donacijama.

Zaklada „Volim Križevce” stipendije je počela dodjeljivati još 2020./2021. kad ih je bilo ukupno devet – 5 učeničkih i 4 studentske, a lani je ukupan broj stipendija povećan na 20. Osim toga, ističe se u priopćenju, proveli su do sada četiri humanitarna buvljaka kako bi promovirali aktivnosti i prikupili dodatne donacije za stipendije. Ove su godine obilježili i Tjedan filantropije organiziranjem 1. susreta stipendista Zaklade.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” je prva suvremena zaklada osnovana 2019. u Križevcima, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to.

Zaklada je osnovana sa svrhom razvoja filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podršku lokalnom razvoju te promociju društvenog poduzetništva, navodi se, uz ostalo, u priopćenju. (Hina)