Aktivizam, Nekategorizirano

Strani i domaći studenti superheroji lokalnih zajednica

Provodi se pod sloganom: Ostavite svoj trag!
Provodi se pod sloganom: Ostavite svoj trag!

Jesenski SocialErasmus Week održava se od 7. do 13. studenog. U svakoj od sekcija u Hrvatskoj – Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu – održat će preko 20 različitih događanja koja promiču socijalnu i ekološku osviještenost.

SocialErasmus je međunarodni projekt Erasmus Student Network-a (ESN) čiji je cilj uključivanje mladih građana u volonterskim aktivnostima tijekom njihovog iskustva mobilnosti, koji čine promjenu u društvu.

Projekt je razvijen u Poljskoj u 2009. godini, a međunarodno je priznat od strane mreže 2010. Nastao je s ciljem uključivanja
mladih na studentskoj mobilnosti u lokalnim zajednicama kroz volontiranje.

SocialErasmus promovira društvenu angažiranost među mladim građanima koji sudjeluju u programima mobilnosti, olakšava njihovu integraciju u lokalnim zajednicama i daje im priliku za dugotrajne promjene u društvu kroz volonterske aktivnosti. Provodi se pod sloganom: Ostavite svoj trag!

Vizija ovog projekta je pokazati dodatnu vrijednost volontiranja kao dio iskustva mobilnosti. SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu.

Osim toga, studenti sa studentske razmjene koji sudjeluju u SocialErasmus aktivnostima imaju veće šanse da prošire svoje znanje o drugim kulturama. Također, oni pokazuju drugima da se studentska mobilnost ne sastoji samo od putovanja ili zabava, ali i aktivan volontiranja i integracije s lokalnom zajednicom.

Pratite događaj na društvenim mrežama uz oznake #SocialErasmus, #SocialErasmusWeek and #LeaveYourMark!

Više informacija o projektu SocialErasmus može se pronaći na socialerasmus.esn.org, a o aktivnostima u Hrvatskoj saznajte u videu: https://www.youtube.com/watch?v=hdIDGVVLXH0

Izvor: Info centar za mlade