Aktualno, Nekategorizirano

Švicarsko-hrvatska suradnja

svica_crSavjetovanje se odnosi na nacrt ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj kao doprinos ekonomskoj i društvenoj koheziji“ i „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“. Pozivi se provode u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

Cilj Poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj kao doprinos ekonomskoj i društvenoj koheziji“ je promicanje doprinosa civilnoga društva ekonomskoj i društvenoj koheziji putem obrazovanja za održivi razvoj. Doprinos civilnoga društva bit će osnažen kroz partnerstvo s javnim obrazovnim ustanovama što će pridonijeti većoj angažiranosti i vlasništvu nad projektnim rezultatima te stvaranju prilika za poticanje inovacija i izvaninstitucionalnog učenja. Financirat će se aktivnosti usmjerene djeci i mladima te članovima njihovih obitelji, povezane s unapređenjem njihovih znanja i vještina o održivom razvoju.

Cilj Poziva „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“ je unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz povećanu suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva. Financirat će se aktivnosti razmjene informacija, prijenosa znanja i iskustava i najbolje prakse između dviju država u području održivog razvoja.

Više informacija možete pronaći OVDJE.