Hrvatska, Nekategorizirano

Poziv na savjetovanje o prioritetima partnerstva Svjetske banke s Republikom Hrvatskom

regionalne rasprave_imgGrupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019. – 2023. Riječ je o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj, priopćila je udruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, koja je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena. U raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Slavonski Brod, 3. rujan 2018.
Pozivamo predstavnike civilnog i akademskog sektora s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije da nam se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Slavonskom Brodu 3. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Tvrđave Brod, Kapelanov stan, Vukovarska 1, od 10.00 – 12.30 h.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite prijavom na sljedeći link: https://goo.gl/JYgyHt
Rok za prijavu: utorak 28. kolovoz 2018.

Sisak, 4. rujan 2018.
Pozivamo predstavnike civilnog i akademskog sektora s područja Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke i Virovitičko-podravske županije da nam se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Sisku 4. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Gradske uprave (Rimska 26) od 10.00 – 12.30 h.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite prijavom na sljedeći link: https://goo.gl/8s4LMn
Rok za prijavu: utorak, 28. kolovoz 2018.