Aktualno, Nekategorizirano

Svjetska premijera filma ‘Priča o plastici’ na Dan planeta Zemlje

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00.

Ovaj dokumentarni spektakl iz projekta “Story of stuff” prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite. Zagađenje plastikom trenutno je jedno od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita.

Zanima vas ovaj film? Omogućujemo besplatno gledanje svima! Rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu putem online obrasca i na mail ćete dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vama paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna. Pobrinuli smo se i za hrvatske titlove, da možete nesmetano pratiti.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine.

Više informacija nalazi se OVDJE.