Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Teretnim biciklom do održive zajednice

uzor_crCilj ove EBRD-ove studije je bio prepoznati najbolje društveno-poduzetničke programe u Hrvatskoj i zemljama zapadnog Balkana, a UZOR-ov program je obrađen u studiji slučaja kao održivi model koji se lako može provoditi (replicirati) u drugim lokalnim zajednicama i kojim mogu upravljati lokalna komunalna poduzeća.

Sada, početkom 2018. godine, Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HR) je pozvana biti dijelom delegacije tehničkog posjeta kineskom Taipei-u (Tajvan) na temu “Podrška razvoju tržišta za društvena poduzeća za zemlje zapadnog Balkana i Hrvatsku”, a predstavljat će je voditeljica UZOR-ovih programa Sonja Hlebar.

Tehnički posjet Taipei-u organiziraju Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Taiwan Business-EBRD Technical Cooperation Fund, pod pokroviteljstvom Tajvanske vlade. Cilj posjeta je razmjena iskustava, najboljih praksi i razumijevanje mogućnosti radi što veće i bolje implementacije te razvoja društveno-poduzetničkih projekata.

Program tehničkog posjeta obuhvaća stručne treninge, grupne rasprave, posjete tajvanskim poduzećima i sastanke s vladinim predstavnicima zaduženim za promicanje tajvanskog društvenog poduzetništva.

Organizatori i pokrovitelji su prepoznali rezultate i potencijal UZOR-ovog programa „Teretnim biciklom do održive zajednice“ i edukacijskog sustava kao važnog čimbenika u regiji zapadnog Balkana na području društvenog poduzetništva te će isti biti predstavljen na spomenutom događanju.