Hrvatska, Nekategorizirano

Tri besplatne radionice za djecu i roditelje

Pricaj-Mi1Jačanje roditeljskih kompetencija, pružanje ideja za kreativno igranje s djecom, iznošenje prijedloga kako se opustiti i darovati sebi pet minuta – u središtu je radionice za roditelje kojima svakodnevni posao ne ostavlja dovoljno vremena za vlastite potrebe.

U Centru za psihološku podršku i razvoj “Pričaj mi” pripremili su nove projekte za djecu i roditelje, a tri besplatne radionice, među kojima je i škola kreativnog pisanja, u kojima će moći maštati, pisati priče, dijeliti iskustva, opuštati se i učiti, započinju slijedećeg tjedna, prenosi In portal.

“Jako smo sretni i uzbuđeni jer smo pripremili nešto posebno za male i velike pa će svi naći ponešto za sebe. Zajedno ćemo maštati, pisati priče, dijeliti iskustva, opuštati se i učiti”, rekla je psihologinja Katarina Lončarić, predsjednica Centra “Pričaj mi” koji je lani uspješno distribuirao didaktičko pomagalo, kutiju “Ku-kuc”.

Radionice su razrađivali suradnici Centra, a prva od njih namijenjena je najmlađima.

“Tri, dva, jedan – igra” radionica je namijenjena djeci od 4 do 7 godina na kojoj će mališani predškolske i rane školske dobi rješavati zagonetke, dovršavati različite priče, učiti o sebi i drugima, glumiti životinje, razgovarati o spravama za letenje pa organizatori obećavaju da će djeca uživati stvarajući nove stvari koje će ih osnažiti i dovesti do sretnih i radosnih trenutaka. Radionice će svake srijede, počevši od 31. siječnja, voditi radna terapeutkinja Marija Blažeković i psihologinja Katarina Šimić.

Budući da u Centru “Pričaj mi” rade na osnivanju kolonije pisaca, odlučili su se prirediti radionicu pod nazivom “Hrkalova školica kreativnog pisanja“ za djecu između 8 i 12 godina. Vodit će je spisateljica, novinarka i velika kreativka Jelena Pervan. Ciklus radionica o kreativnom pisanju počinje 5. veljače, održavat će se ponedjeljkom, a program će završiti književnom večeri.

Tu je i radionica za roditelje.

Jačanje roditeljskih kompetencija, pružanje ideja za kreativno igranje s djecom, iznošenje prijedloga kako se opustiti i darovati sebi pet minuta – u središtu je radionice za roditelje kojima svakodnevni posao ne ostavlja dovoljno vremena za vlastite potrebe. Tako roditelji mogu četvrtkom od 1. veljače svratiti nakon posla u prostorije Centra u Jagićevoj ulici 11 na šalicu domaćega čaja i sudjelovati u korisnim aktivnostima i razgovorima koje će moderirati dvije psihologinje – Antonia Ćosić i Ana Mužak.

Sve radionice besplatne su za sudionike, a održavaju se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.