Aktivizam, Nekategorizirano

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije – JFF Zagreb od 7. do 13. travnja

ef360d7f3746fbeec4e62cbd9b73849aProslava filma i filmske umjetnosti u punom smislu, premijere na temu ljudskih prava, tolerancije i slobode, brojni novi popratni sadržaji i koncept – Festival tolerancije u svom trinaestom izdanju održat će se u Zagrebu od 7. do 13. travnja u kinima Europa i Kinoteka. Publiku očekuju ponajbolji naslovi sa svjetske festivalske scene.

Uz više od 60 filmova koji imaju cilj očuvati sjećanje na žrtve holokausta te promicati ljudska prava i slobode, toleranciju i prihvaćanje različitosti, ovogodišnji festival pokreće i program Masterclass tolerancije gdje će nakon projekcije najpoznatiji hrvatski filmski autori otkriti sve faze i tajne kreativnog procesa nastanka njihovih filmova te na taj način ostaviti važan filmski dokument našeg vremena i prostora.

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije ponudit će i intrigantnu fotografsku izložbu Oni/They nastalu posve u produkciji Festivala, a koju čine portreti cijenjenih hrvatskih fotografa Stanka Hercega, Mare Milin, Ane Opalić i Ivana Posavca. Izložba će biti otvorena na atraktivnim lokacijama u javnom prostoru diljem Zagreba.

Festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe, a programe Festivala posjetilo je više od 140 tisuća posjetitelja, dok je na obrazovnim programima za mlade dosad sudjelovalo njih više od 30 tisuća.

url: http://www.festivaloftolerance.com/zagreb