Aktivizam, Nekategorizirano

U HND-u okrugli stol i izložba o zločinima na Kosovu ratnog fotografa Wadea Godarda

01-Prolog-NaslovnaUdruga Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću poziva na otvorenje multimedijalne izložbe Sense – Centra za tranzicijsku pravdu Kosovo 1998-1999. Istraga, rekonstrukcija i procesuiranje kosovskih zločina, te izložbu fotografija ratnog fotografa Wadea Godarda.

Izložba se otvara u petak, 23. veljače u 18.30 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND), Perkovčeva ulica 2, Zagreb, uz govore organizatora i gostiju. Na otvorenju će govoriti Azem Vllasi (političar i odvjetnik), Mirko Klarin (Agencija Sense), Dea Dedi (Fond za Humanitarno pravo Kosovo) te Vesna Teršelič (Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću). Putujuća izložba organizira se u sklopu predstavljanja Dokumentacijskog centra za ratne zločine u Prištini, otvorenom u rujnu 2017. godine.

Posjetitelji je mogu vidjeti svaki radni dan od 10 do 16 sati, te u subotu od 10 do 13 sati, do petka, 2. ožujka. Po potrebi moguće je organizirati vođeno razgledavanje. Izložba je u integralnom obliku dostupna na adresi http://kosovo.sense-agency.com/sr

Svečanom otvorenju izložbe prethodit će okrugli stol na temu rata na Kosovu, kako je ono medijski posredovano, o uzrocima sukoba, suđenjima za ratne zločine te potrebi pomirenja te izgradnje povjerenja među zajednicama, u kontekstu desete obljetnice nezavisnosti Kosova. Na okruglom stolu govorit će Azem Vllasi i Jerko Bakotin.

Okrugli stol počinje u 17.00 sati u HND-u u dvorani Klub.

Simultani prijevod osiguran je za otvorenje u 18.30 sati.