Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga za promicanje prava pacijenata: Rušinović Sunara udaljena je iz članstva

sjednica_HUPPPredsjedništvo Udruge za promicanje prava pacijenata uputilo je u petak poslijepodne medijima obavijest da ranije današnje priopćenje nije izjava Udruge, već izjava bivše njezine predsjednice Djule Rušinović Sunare, koja je udaljena iz članstva na skupštini održanoj 5. travnja u službenim prostorijama Udruge zbog kršenja Statuta.

“Obavještvamo vas ovim putem, da to nije izjava Udruge, već izjava bivše predsjednice udruge Djule Rušinovic Sunare, koja je udaljena iz redovnog članstva udruge javnim glasovanjem na skupštini, održanoj 5. travnja u službenim prostorijama udruge (svi zapisi dostupni) zbog kršenja odredbi Statuta,” kaže se u priopćenju.

Navodi se da je Rušinović Sunara lažirala zapisnik sa “‘sjednice’ koju je napravila kod sebe doma, bez pozivanja redovnih članova Udruge na glasovanje, i sebe ponovno prozvala predsjednicom Udruge, a sve to zato što su se članovi Udruge usprotivili njenom kršenju odrebi Statuta i zakona predvođenjem građanske inicijative Cijepljenje – pravo izbora, te lažiranim zapisnikom u dužnosnike udruge dodala roditelje iz navedene grupe”.

Hrvatska udruga za prava pacijenata je sazvala Arbitražno vijeće (po Statutu) te poziva na rješavanje spora mirnim putem, navodi se u priopćenju koje potpisuju Predsjedništvo i Stručno vijeće Udruge.

Naime, Rušinović Sunara opovrgnula je danas, kao predsjednica Udurge, sinoćnje priopćenje da je Udruga uskratila članstvo građanskoj inicijativi “Cijepljenje – pravo izbora” jer u Hrvatskoj postoji obaveza cijepljenja. Rušinović Sunara je ustvrdila da je sinoćnje priopćenje medijima uputila “bivša predsjednica Jasna Karačić, koja je u međuvremenu smijenjena”, te da je građanska inicijativa “Cijepljenje – pravo izbora” jedan od važnijih projekata Udruge za promicanje prava pacijenata. (Hina)