EHO, Nekategorizirano

Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira po tisuću kuna mjesečno donirat će dvjema vukovarskim obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju

U sklopu humanitarne akcije “Moje svjetlo za moj Vukovar”, predstavnici Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, koja tu akciju provodi 16 godina, potpisali su u ponedjeljak u Vukovaru ugovore o financiranju dviju obitelji s djecom s teškoćama u razvoju, koje će sljedećih godinu dana dobiti po tisuću kuna na mjesec, prenosi Hina.

Po riječima predsjednika Udruge TOMS Ivice Bašića, u sklopu projekta “Moje svjetlo za moj Vukovar” članovi udruga uključenih u taj projekt u vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukokovara 1991. po školama prodaju svijeće te tako prikupljeni novac doniraju vukovarskim obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju.

Udruga TOMS akciju “Moje svjetlo za moj Vukovar” provodi u suradnji s Udrugom tjelesnih invalida iz Sinja, Udrugom osoba s invaliditetom “Prijatelj” iz Metkovića i Udrugom osoba s invaliditetom grada Splita.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je bio na potpisivanju ugovora, rekao je kako je to još jedan dokaz koliko imamo pravih prijatelja diljem Lijepe naše.

“Udruga TOMS je i nositelj Plakete Grada Vukovara i na ovaj način samo potvrđuju koliko im je stalo do Vukovara, i od srca im hvala”, rekao je Pavliček.

Osim novčane pomoći, predstavnici Udruge TOMS dvjema obiteljima donirali su i higijenske potrepštine, čija je vrijednost po 1500 kuna, te didaktičke igračke za Udrugu “Vukovarski leptirići”, u čijim su prostorijama ugovori i potpisani, a koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju.