Nekategorizirano, Stajališta

Umrežavanjem do novih kompetencija ruralnih udruga uz potporu LAG-a Srijem

“Umrežavanjem do novih kompetencija”, jednogodišnji je projekt Lokalne akcijske grupe (LAG) u sklopu kojeg su u Privlaci održane tri edukacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji, navodi se na stranici https://novosti.hr/.

Vođenje tima u krizi, menadžment kriznog volontiranja i osmišljavanje online radionica za pružanje savjetodavne pomoći, teme su specifično namijenjene kriznim situacijama kada su ranjive skupine posebno oštećene pa je važno prilagoditi im aktivnosti i nastaviti ih pružati.

Partneri su Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići i LEADER mreža Hrvatske, a suradnik LAG Bosutski niz. Ukupna vrijednost je 59.593,39 EUR od čega su većinom bespovratna sredstva, osigurana iz Europskog socijalnog fonda dok Državni proračun sufinancira s blizu 9000 eura.

Cilj projekta je jačanje i unaprjeđenje kapaciteta ruralnih OCD u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz provedbu aktivnosti prilagođenih potrebama zajednice u kriznoj situaciji, neposredan rad u području ESF kroz provedbu edukacija i prilagodbu online poslovanju za društveno-ekonomski rast i razvoj navedenih županija. Ciljane skupine su lokalni OCD na području Karlovačke i Vukovarsko srijemske županije.

Slijedi još jedna interaktivna konferencija, a konačni rezultat bit će uspostavljena online platforma za umrežavanje koju će koristiti OCD-i.