Aktualno, Nekategorizirano

Pokrenuta platforma za besplatnu podršku udrugama u sklopu projekta „SOS za OCD“

Mreža pružatelja socijalnih usluga SOS-NET pokrenula je platformu za besplatnu podršku udrugama u okviru EU projekta „SOS za OCD” koji je ugovoren na pozivu prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Projekt je započeo 27.12.2021. godine, a traje 16 mjeseci. Partneri na projektu su Udruga Breza, Udruga Mi – Split, Inkluzivna kuća Zvono i Gong.

Projekt u skladu s ciljevima i prioritetima poziva nastoji doprinijeti rastu OCD-a i osiguravanju društveno-ekonomskog rasta, jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama na području Slavonije i Dalmacije za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te doprinosi jačanju kapaciteta OCD-a za neposredni rad u području zapošljavanja, dobrog upravljanja, obrazovanja i socijalne uključenosti na lokalnoj razini. Aktivnostima projekta jačat će se suradnja civilnog i javnog sektora na području Slavonije, za kvalitetnije rješavanje kriznih situacija u skladu s potrebama zajednice, što direktno doprinosi unapređenju kvalitete života građana na lokalnim razinama.

U sklopu projekta uspostavljena je Help desk platforma za upite udruga i besplatnu podršku stručnjaka iz područja: upravljanja organizacijom, upravljanja projektnim ciklusom i izvještavanjem, radnog prava i pravnih pitanja OCD-a, financijskog i revizorskog područja, socijalne usluge/politike i društvenog poduzetništva, socijalnog uključivanja i volonterskog menadžmenta.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama mreže – mreza-sos-net.hr.
………………………………………..

Ukupna vrijednost projekta iznosi 489.428,99 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (73.414,40 kn) i iz Europskog socijalnog fonda (416.015,50 kn) kroz Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali”.