Aktualno, Nekategorizirano

Uruga Bioteka poziva školarce na upis u STEM radionice!

STEM edukacija obuhvaća učenje i povezivanje istovremeno četiri discipline (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) dok se radi na rješenju jednog zadatka. Dakle, STEM nije samo robotika niti programiranje, nego djeca trebaju koristiti znanja iz više područja kako bi riješila neki izazov. Ukoliko želite više saznati o STEM-u, pročitajte naš članak ovdje, stoji u pozivu udruge Bioteka.

Prema STEM može zvučati malo zastrašujuće ili kao teško područje za osnovnoškolsku djecu, naš program STEM radionica dokazao je upravo suprotno. Kroz osam godina rada „izbrusili“ smo radionice kako bi djeci bile što zanimljivije i zabavne, a opet poučne. To je jedan od razloga zbog čega je stotine djece pohađalo radionice te im se rado vraćaju.

Na STEM radionicama djeca samostalno izvode pokuse pri čemu ih potičemo i razvijamo njihove umove izvan okvira klasičnog načina obrazovanja. Jako nam je važno da potičemo djecu da uče kako misliti, razumiju procese (a ne štrebaju činjenice) i kako strpljivim radom (koji nekada stvarno nije lagan) mogu doći do uspješnih rezultata. Obožavamo pitanja koja počinju sa „zašto“ i „kako“, a dječje ideje da se nešto napravi drugačije, uvijek su dobrodošle. Veselimo se s njima kada jedva čekaju otkriti rezultate, a gotovo je pravilo da žele ostati duže na radionicama jer imaju ideju što bi još mogli napraviti.
STEM radionice odvijaju se na mjesečnoj razini, a na radionice možete ići jedan mjesec ili tijekom cijele školske godine, ovisno o željama vašeg djeteta.

Djeca kroz STEM radionice:

– razvijaju vještine rješavanja složenih zadataka i izazova
– vježbaju strpljenje prilikom svladavanja prepreka
– vježbaju razmišljanje izvan okvira i razvijaju maštovitost
– upoznaju se sa znanstvenim radom (od pretpostavke do zaključka) koji je važan za sve poslove na području prirodnih ili društvenih znanosti
– razmišljaju i povezuju znanja kroz zabavne pokuse i radionice
– ne štrebaju činjenice, nego razumiju procese ili sustave
– otkrivaju nova znanja jer potičemo njihovu znatiželju
– slobodno izražavaju svoja mišljenja ili ideje
– timski rade s vršnjacima

Na STEM radionicama djeca će:
Detaljni raspored pogledajte ovdje.
– napraviti više od 30-tak samostalno provedenih pokusa iz područja biologije (botanika, zoologija, antropologija, ekologija), kemije, zaštite okoliša, geologije, inženjerstva te će se upoznati s robotikom, osnovama programiranja, inženjerstva, održivog razvoja itd.
– rukovati s različitim i raznolikim laboratorijskim priborom (epruvete, kapaljke, menzure, kemikalije, tarionici, Petrijeve posude, vage) mikroskopima, didaktičkim igrama, materijalima za uzorkovanje, mrežicama, terarijima, slikovnim rječnicima, LEGO kockama, različitim repromaterijalima, tabletima, računalima itd.
– vježbati strpljivost pri radu, kritičko promišljanje i zaključivanje te će s vremenom razvijati proaktivan stav pri traženju rješenja
– naučiti izražavati svoje mišljenje, ideje te razvijati suradnički način radnja
– upoznati nove prijatelje 😊

OSNOVNE INFORMACIJE I PRIJAVA

Trajanje: 4. listopada 2019. – 17. lipnja 2020.

Termini:
(treba odabrati jedan između ponuđenih)
a) Grupa 1 – petak, 4. listopada 2019., 18 – 20 h
b) Grupa 2 – subota, 5. listopada 2019., 9.30 – 11.30
c) Grupa 3 – petak, 11. listopada 2019., 18 – 20 h
d) Grupa 4 – subota, 12. listopada 2019., 9.30 – 11.30

Cijena:
Mjesečni paket : 250,00 kn
Mjesečni paket obuhvaća dva termina (dva petka ili dvije subote) u mjesecu. Npr. ako odaberete termin petkom počevši od 4. listopada, tada pripada grupi 1 što znači da svaki drugi petak dolazite na radionice. Sljedeći vaš termin bi onda bio 18. listopada. Jednom kad odaberete grupu, nije moguće ju više promijeniti radi unaprijed određenog rasporeda STEM radionica.
Godišnji paket (9 mjeseci) s popustom: 1.700,00 kn

Dob: od 6 do 12 godina

Grupa: od 6 do 12 djece

Plaćanje: transakcijom na žiro račun udruge: IBAN: HR67 2340 0091 1104 2669 9, Privredna banka Zagreb ili gotovinom u udruzi prilikom prvog dolaska u mjesecu

Prijave isključivo preko ovog obrasca:

PRIJAVITE DIJETE OVDJE