Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Zamisli već sedmu godinu priprema za državnu maturu mlade s invaliditetom

Zamisli-Matura1Polaznici radionice, uz sve ostalo, dobit će informacije o pravima iz sustava socijalne skrbi te saznati što sve nudi studentski život za mladu osobu s invaliditetom

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “Zamisli” sedmu godinu organizira radionice priprema za polaganje državne mature, kako bi motivirali mlade s invaliditetom na uključivanje u visoko obrazovanje.

Cilj je u sklopu radionica informirati i osnažiti polaznike te ih uz pomoć volontera pripremiti za polaganje ispita.

Radionica će se održavati jednom u dva mjeseca u razdobljima od prosinca 2018. do srpnja 2019. godine, a bit će organizirane u dvije cjeline: pripreme za državnu maturu i pripreme za upis studija.

Polaznici radionice upoznat će se s volonterima koji će im pomagati u svladavanju gradiva, proučit će način prijave u sustav državne mature, kako kvalitetno učiti, saznati više o pravima iz sustava socijalne skrbi te saznati što sve nudi studentski život za mladu osobu s invaliditetom.

Radionica je zamišljena kao grupno savjetovanje, no postoji mogućnost rada s volonterom na osobnoj razini.

Zainteresirani se mogu prijaviti do petka, 23. studenog preko obrasca za prijavu (link: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV7xzaxyIVsH1VeSj-47-SuEFytxIkiS-O8DKv7UBb7P-FhQ/viewform). Mogućnost sudjelovanja otvorena je i za mlade izvan Zagreba putem programa Skype.