Aktualno, Nekategorizirano

Yo La Tengo sviraju u petak u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo

Larry Campbell and Teresa WilliamsAmerički indie rockeri Yo La Tengo nastupit će u petak, 11. svibnja, u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, najavio je organizator koncerta agencija Žedno Uho, prenosi Hina.

Koncert koji se organizira u sklopu programa SuperUho sastojat će se od dva dijela, prvog tišeg i drugog glasnog, između kojih će biti kratka pauza, a sve skupa će trajati više od dva sata.

U susjednoj Močvari toga će se dana paralelno odvijati drugi događaj, pa organizator poziva posjetitelje da se drže satnice, po kojoj će nastup Yo La Tenga početi točno u 20,15 sati.

Yo La Tengo su nastali 1984. u Hobokenu u saveznoj državi New Jersey kao glazbeni projekt budućih supružnika Ira Kaplana (gitara, klavir, vokali) i Georgie Hubley (bubnjevi, klavir, vokali), kojima se osam godina kasnije priključio basist James McNew. Bend je s vremenom stekao kultno sljedbeništvo te postao miljenikom glazbene kritike diljem svijeta.

Za sobom imaju četrnaest albuma intrigantne, eksperimentima sklone i nerijetko bučne pop glazbe, radili su glazbu za filmove i snimili temu za kultne “Simpsone”, glumili su članove benda The Velvet Underground u filmu “I Shot Andy Warhol” i dijelili pozornice s mnogim drugim glazbenim velikanima.

U ožujku ove godine bend je za Matador Records objavio novi studijski album “There’s a Riot Going On”, koji ponovno oduševio fanove i glazbenu kritiku, te krenuo na još jednu veliku američku i europsku turneju.

Yo La Tengo su prije četiri godine prvi put nastupili u Zagrebu, oduševili ga, ali i bili podjednako oduševljeni gradom i njegovom publikom, kojoj se vraćaju 11. svibnja, navodi organizator koncerta.