Aktivizam, Nekategorizirano

Zazelenimo požarišta Dalmacije! – Posadi virtualno drvo i sudjeluj u najvećoj volonterskoj akcija pošumljavanja!

34368457_197348197552607_4714809424449896448_oSavez izviđača Hrvatske pokrenuo je dosad najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, nazvanu Boranka, koja će uključiti tisuće volontera iz cijele Hrvatske.

Tim stručnjaka, aktivista i entuzijasta koji stoji iza ove ideje u kampanji koristi stabla izgorjelih borova od čega su napravili 115,000 pastelnih bojica s kojima građani (Vi!) mogu crtati svoja stabla, poslikati ih i postaviti na interaktivnu web stranicu. Tako će nastajati virtualna šuma, a za svaku tako posađenu sadnicu, njihovi će volonteri u prirodi na požarištima posaditi pravu. Više o tome pogledajte ovdje.

Plan je kroz 8 vikenda tijekom jeseni uključiti tisuće volontera koji bi pomogli u pošumljavanju opožarenih područja. Na volontiranje su uz izviđače, pozvani svi – učenici, studenti, planinari, sportski klubovi, branitelji… i svi građani i organizacije.

Glavni partneri izviđačima na projektu pošumljavanja su HGSS, Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) koji će u projektu sudjelovati operativno i logistički. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj te u suradnji s Hrvatskim šumama.

Budi i ti dio ove predivne kampanje!

www.boranka.hr