Hrvatska, Nekategorizirano

Zorislav Bobuš, predsjednik SOIH-a, dobitnik nagrade za životno djelo u području humanitarnog rada

Bobuš-Nagrada1Zorislav Bobuš humanitarnim se radom bavio 40-ak godina tijekom kojih se snažno zalagao za podizanje svijesti javnosti o potrebama osoba s invaliditetom, prenosi In portal.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u srijedu je uručila državne nagrade za humanitarni rad u 2017., najveće priznanje koje Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju humanitarnog rada, a među laureatima je i Zorislav Bobuš, umirovljeni liječnik i bivši dugogodišnji predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske koji je nagradu primio za životno djelo.

Zorislav Bobuš humanitarnim se radom bavio 40-ak godina tijekom kojih se snažno zalagao za podizanje svijesti javnosti o potrebama osoba s invaliditetom.

Godišnje nagrade za humanitarni rad primili su časna sestra Jelena Lončar koja niz godina pomaže potrebitima u sklopu Caritasa i Ana Kekez, predsjednica katoličke udruge “Kap dobrote” koja pomaže starim, bolesnim i nemoćnim osobama te Udruga volontera Podravka PULS u čije ime je nagradu preuzela članica Upravnog odbora Petra Čolig.

“Često se spominje riječ humanost i humanitarni rad, međutim, iako smo mi svi u prilici da činimo dobra djela, u zajednici postoje osobe koje su tome posvetile cijeli život”, kazala je Murganić u prigodnom obraćanju nagrađenima.

“Upravo takve pojedince trebamo prepoznati, predstaviti javnosti i dati im javno priznanje da budu moralna vertikala, nešto prema čemu ćemo se svi skupa moći mjeriti i vrednovati, koliko smo humani i dobri”, naglasila je.

Ministrica je dodala da je godišnja nagrada putokaz da su ti određeni pojedinci radili dobro, ali i obaveza da nastave tako i dalje.
Dobitnici nagrada zahvalili su na nagradama i obvezali da će i dalje nastojati pomagati potrebitima, siromašnima, starima i bolesnima.