Aktualno, Nekategorizirano

Novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

film-odrazJe li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

Film na jednostavan način prikazuje važnost komunikacije između građana i gradske uprave. Pješački putovi, biciklističke staze i pothodnici nisu dovoljni za održivi grad i zajednicu. Građani su oni koji prvi zapažaju nedostatke u svakodnevnom životu grada, a samim time imaju i prijedloge za poboljšanje.

Da bi se glas građana čuo u gradskoj vlasti postoje  mjesni odbori i gradske četvrti koji trebaju poticati i prikupljati prijedloge građana; davati odgovore i pojašnjenja te prosljeđivati prijedloge na rješavanje kroz male komunalne akcije ili nadležnim gradskim uredima.

Režiju, ilustraciju, animaciju i glazbu filma potpisuje ODRAZ-ov dugogodišnji suradnik Natko Stipaničev.
Scenarij za film napisale su Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Műck iz ODRAZ-a te Josip Žuvan.

* Film pogledajte na sljedećoj poveznici .

* Ovaj animirani film izrađen je u sklopu projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Cilj projekta je potaknuti susrete građana s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave te uspostaviti stalnu praksu dijaloga o mobilnosti