Aktivizam, Nekategorizirano

Peta radionica Muzejskih priča u Zavičajnom muzeju Našice

Zavičajni muzej Našice poziva sve starije od 54 godine na petu radionicu „Muzejske priče“  koja se održava u sklopu projekta „Zlatna dob za nove početke“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Radionica će se održati 26. rujna 2019. u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice s početkom u 18 sati.

Moderator: Silvija Lučevnjak, prof.
Gost – pripovjedač: Franjo Kapetanović

Radionica će tematizirati dio prošlosti zavičaja iz vizure osobe starije od 54 godine, koji će donirati predmet za fundus muzeja, kako bi i on svjedočio o njegovom životnom putu za buduće generacije. Ostali sudionici radionice imat će priliku aktivnog sudjelovanja nadopunjavanjem priče vlastitim detaljima, sjećanjima i doživljajima iz dijela prošlosti koji čine temu.
Namjera radionica utemeljena je na principu „narativne povijesti“, metode bilježenja i čuvanja podataka koja se koristi u muzeološkom radu. Iz tog razloga, radionica će biti i audio i video snimana.

Cilj radionice je potaknuti sudjelovanje osoba starijih od 54 godine u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, prikupiti novi muzejski sadržaj i steći iskustvo rada s osobama starijim od 54 godine.
Organizacija radionica „Muzejske priče“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda a odobrena je na pozivu “Umjetnost i kultura 54+.