Aktualno, Nekategorizirano

10. Cirkobalkana – festival suvremenog cirkusa u Zagrebu

Cirkobalkana, jedinstveni međunarodni Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru vraća se u Zagreb od 27. svibnja do 5. lipnja 2022. Kroz deset dana bit će odigrano deset predstava cirkuskih umjetnika iz cijele Europe i regije, a popratni program obogatit će cijelu atmosferu i značaj ove zanimljive izvedbene manifestacije.

Cirkobalkana, najveći festival suvremenog cirkusa u Hrvatskoj, svojim desetodnevnim programom, više nego ikad, želi svojoj publici ponuditi najljepšu raznolikost suvremenog cirkusa te ih na taj način inspirirati, nasmijati, začuditi! Uz zanimljiv izvedbeni program, festival nudi dodatan bogat program: edukacije profesionalaca i djece, panel na temu cirkusa, rezidencijalni program, Open stage (nastup umjetnika koji se prijave i nastupe sa svojom točkom tu cabaretsku večer), tematske izložbe, kviz znanja i naravno kvalitetan glazbeni program uz cjelodnevne vikend aktivnosti.

Programi se odvijaju na sljedećim lokacijama: u Cirkuskom šatoru CirkoBalkana u dvorištu Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb), u Pogonu Jedinstvo – velika dvorana (Trnjanski nasip bb), na Trgu Josipa Jurja Strossmayera te na Savskom nasipu.

Cirkobalkana je festival koji nastaje iz potrebe da se na našem području formira kvalitetna cirkuska platforma koja služi za razmjenu, prijenos znanja i profesionalizaciju cirkuskih umjetnika u regiji. Festival je nastao 2013 godine kao suradnja tri udruge iz Europe: Cirkusfere iz Srbije, Cirkorame iz Hrvatske te Cirk` Oblique iz Francuske.

Sve dodatne informacije i detalje o predstavama potražite na www.cirkobalkana.org ili na društvenim mrežama Cirkorame i CirkoBalkane, a karte nabavite putem https://stereoticket.com/.

Ne propustite 10 dana cirkusa koji mijenja stvarnost u bolju realnost, prikazujući nesvakidašnje ideje i nenadmašna ljudska postignuća. Festival koji otvara čula, povezuje publiku i umjetnike, izaziva smijeh, čuđenje, pokoju suzu a istovremeno i divljenje!

Festival organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, Autonomnim kulturnim centrom Attack, Klubom Močvara.

Cirkobalkana 10 financijski je podržana od strane: Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Francuskog instituta u Hrvatskoj, Teatroskopa – programa koji su pokrenuli francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova, francusko Ministarstvo kulture i Institut français Paris, circusnext platforme, Kreativne Europe, Talijanskog instituta u Hrvatskoj, Circostrada Networka, Ministarstva kulture i medija RH, Flanders State of Art, Zaklade Kultura nova kroz program »Cirkorama produkcija i distribucija«, Hrvatske Glazbene Unije . (Izvor: http://cirkorama.org/hr)