Aktualno, Inicijative, Nekategorizirano

Sajam razmjene u Maksimiru – subota, 16. travnja

"Milo za drago" je dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz iz neodrživog u održivi način življenja.
“Milo za drago” je dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz iz neodrživog u održivi način življenja.

Prvi događaj održat se u subotu 16.04. od 10 do13 h, a tema je “uradi sam” tehnička kultura.

Program:
10:00 – 13:00 Sajam razmjene
Na sajam razmjene možete donijeti stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti.
Maksimalno 15 stvari po osobi.
10:00 – 11:30 Radionica izrade drvene police – skiciranje, mjerenje dimenzija, obrada dasaka, spajanje, postavljanje Izradit će se polica za razmjenu knjiga koja će ostati u CKIM-u i koristiti građanima u Maksimiru.
11:30 – 12:45 Radionica održavanja bicikla – zakrpavanje guma, podmazivanje lanca i zupčanika, zatezanje pogona i kočnica…
12:45 Tombola
Ukoliko donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom “milo za drago”, izrađenoj u socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobijaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.

“Milo za drago” je tranzicijska inicijativa – dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.

Program se održava u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Sudjelovanje je besplatno i svi su dobrodošli, nisu potrebne prijave. (Više: www.milozadrago.hr)