Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Otvoren drugi Humana Nova Dućkas u Zagrebu

humana_nU centru Zagreba na Opatovini otvoren je  otvoren Humana Nova Dućkas, maloprodajni dućan rabljenom odjećom, prikupljenom u Humana Nova centru ponovne upotrebe.

Socijalna zadruga Humana Nova potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proces stvaranja nove vrijednosti odbačenih predmeta i proizvodnju kvalitetnih i inovativnih proizvoda. Na ovaj način Zadruga aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Tako ćete osim kvalitetne i trendi rabljene odjeće, u Dućkasu ćete pronaći i Humana Nova reciklirane i redizajnirane unikatne proizvode (web shop proizvedene u Čakovcu.

U 2016-17 dobivena su tri poticaja Grada Zagreba (ukupno oko 880.000 kn) za projekte razvoja socijalnog poduzetništva s ciljem zapošljavanja teže zapošljivih, ranjivih skupina građana i djelomičnog rješavanja problema tekstilnog otpada. Prikupljano je i sortirano 60-ak tona robe, tekstila, od kojih bi bez naše aktivnosti veći dio završio na odlagalištu otpada. Ovako je roba ili prodana u našem dućanu ili se od nje proizvode industrijske krpe, ili je poslana na recikliranje.

U trgovini će raditi teže zapošljive i ranjive skupine građana, a koje su to i kako cijeli projekt podupire Grad Zagreb u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrila je Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

 

Preuzeto sa portala HRT