Aktualno, Nekategorizirano

15. nacionalni susret o beskućništvu: niz događanja u Splitu i Kaštelima

Udruga MoSt je ove godine, u suradnji s udrugom Sv. Jeronim iz Kaštela te Hrvatskom mrežom za beskućnike i udrugom CERANEO iz Zagreba, domaćin 15. nacionalnog susreta o beskućništvu, koji se svake godine održava povodom Svjetskog dana beskućnika (10. listopada). Očekujemo dolazak predstavnika svih organizacija iz Hrvatske koje se bave problematikom beskućništva kao i predstavnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, različitih državnih institucija, lokalnih i regionalnih vlasti te udruga i institucija s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, navodi u pozivu udruga MoSt.

U sklopu susreta organizira se više različitih događanja:

– Četvrtak, 7.10., s početkom u 18 sati – Promocija publikacije „Siromaštvo – „Mrlja na savjesti čovječanstva“, autorice Đordane Barbarić, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, Šetalište Ivana Meštrovića 18, Split.

– Petak, 8.10., s početkom u 9 sati – Konferencija „Lica beskućništva“ u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, Šetalište Ivana Meštrovića 18, Split.

– Petak, 8.10., s početkom u 18 sati – Otvaranje izložbe „Skriveno beskućništvo u prostoru Udruge Sveti Jeronim, PC Ribola, Cesta dr. F. Tuđmana 434A (drugi kat) , Kaštel Gomilica.

– Subota, 9.10., s početkom u 10 sati – Akcija „Društveno korisnim radom za zajednicu“ na Plaži Camp u Kaštel Gomilici. (U akciji sudjeluju i ronilački klubovi, vatrogasno društvo, Grad Kaštela i korisnici/beskućnici iz Splita i Kaštela)

– Nedjelja, 10.10., s početkom u 10 sati – Obilježavanje Svjetskog dana beskućnika pod geslom „Ulica nije dom“, na splitskoj Rivi, uz promociju rada svih organizacija iz Hrvatske koje se bave problematikom beskućništva.