Aktualno, Nekategorizirano

4. ciklus Filmskog labirinta: Iz knjige u film – montaža i naracija

Bacaci Sjenki nastavljaju sa projektom Filmski Labirint kroz četvrti ciklus informacijskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine.
4. Filmski Labirint – online radionice počinju 21.1.2023. – prijava do 19. siječnja 2023. na linku – https://forms.gle/VwJgFXjy2xNTxjvg6

Ovaj ciklus Filmskog Labirinta napisala je hrvatska književnica Ivana Bodrožić, a vezan je uz temu filmske adaptacije književnog djela, kao i montaže i naracije. U ovom labirintu pozabaviti ćemo se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film. Svi aspekti pričanja priča filma bit će u igri: oblici naracije, tehnološki aspekti spajanja scena, razumijevanje i prepoznavanje naučenih gledalačkih obrazaca i filmskih navika te svi slikovni i zvukovni okidači premetanja priča. U ovom plesu s filmskim Minotaurom Vi ćete u Labirintu otkrivati i stvarati, dobivati zadatke i upute, a sve će biti zabavno, intrigantno i otkrivajuće. Nemojte se bojati tehnološkog aspekta radionice jer je ona upravo osmišljena da tijekom nje savladate i sve aspekte online edukacija i interakcije i upravo je rađena po Vašoj mjeri u skladu s Vašim postojećim znanjem koje ćete tijekom putovanja Filmskim Labirintom obogatiti i nadopuniti. U svakom trenutku možemo se čuti i telefonom ili mailom, da uspostavimo onu nužnu tehničku osnovu za lako i brzo praćenje nastave.

Radionice su u potpunosti besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15.
Datumi i vremena sastanaka su:
Subota, 21. siječanj od 10 do 12h

Subota 28. siječanj od 10 do 12h

Subota, 4. veljače od 10 do 12h

O voditeljima programa:
Karlo Vorih je nagrađivani mladi autor; scenarist, režiser, producent, montažer te glumac i edukator. Dugogodišnji je suradnik Bacača sjenki na FROOOM! i CinEd filmskim radionicama.
Veno Mušinović je dramaturg i redatelj, glumac i profesor, također dugogodišnji suradnik Bacača sjenki na više filmskih projekata. Diplomirao je filozofiju i komunikologiju u Zagrebu i studirao je filmsku režiju u Pragu.

“Filmski Labirint“ je edukativno-umjetnički koncept medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine, kroz koji možete upoznati teoriju i praksu filmske umjetnosti, stvaralačke postupke i brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje. “Filmski Labirint” poučavanjem o filmu i medijima nudi iskustvo svijeta online digitalnih alata za rad, učenje, stvaranje i povezivanje.
Tijekom sedam neovisnih labirinata od listopada 2022. do sredine svibnja 2023. godine sudionici će imati priliku samostalno kroz niz zagonetki otkrivati i gledati film o kojem se u pojedinoj zajedničkoj online radionici raspravlja. Polaznici dobivaju ulaz u posebno osmišljenu browser-aplikaciju tjedan dana prije prve radionice u ciklusu. Svaki polaznik dio Labirinta prolazi sam, dok dio zadataka obavlja u suradnji s ostalim polaznicima te uz stalno stručno mentorstvo voditelja radionica.
Detaljni raspored aktivnosti i radionica možete pogledati ovdje: https://bacaci-sjenki.hr/…/Za-web-Kalendar-radionica
Više informacija na web stranici projekta: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/ i https://bacaci-sjenki.hr/projekt-filmski-labirint/

Kontakt osobe za više informacija:
Boris Bakal (autor projekta i programski voditelj); bacaci.sjenki@gmail.com; 098 165 8186
Hana Juranović (voditeljica projekta); hana.bacacisjenki@gmail.com; 099 362 4245

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

(izvor: Facebook najava)