Aktivizam, Nekategorizirano

Izložba Marine Pekica “Reci da nema veze” u Rojcu

U sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo”, kojeg provodi Savez udruga Rojca s partnerima, organiziramo niz pop-up izložbi mladih lokalnih autora. U utorak 23. Kolovoza u 19 sati, u galeriji Karlo bar, otvaramo izložbu “Reci da nema veze” Marine Pekica, priopćeno je iz Saveza udruga Rojca.

Marina Pekica, rođena je 2000.g. u Puli gdje je pohađala Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te maturirala na grafičkom odjelu, a danas studira kineziologiju u Splitu. Izložba „Reci da nema veze“ nastala je između 2017. i 2018. godine kad je autorica bila na kraju srednje škole, te joj je prva samostalna izložba, a već je izlagala na skupnoj izložbi devet autorica „Mnogo je manje napora potrebno da se nešto osudi nego da se o tome promisli“ u Gradskoj galeriji Pula, gdje je autorica izložila svoj dnevnik iz kojih proizlaze rečenice koje se nalaze na radovima izloženima u Dnevnom boravku Rojca.

Izložba „Reci da nema veze“ rezultat je spajanja krokija koji su rezultat crtačkog zadatka u srednjoj školi, a kojima se autorica vraćala i koje je upotpunila vlastitim tekstom koji se proteže od prvoga do zadnjega rada obuhvaćenog izložbom i koji je nastao prije dvije godine. U samim radovima, likovima u brzom pokretu i tekstu koji se „kreće“ očitava se i svojevrsna dvojnost autorice, njen hod na granici između sporta i umjetnosti.
Otvorenje izložbe održat će se u utorak 23. kolovoza u 19 sati u galeriji Karlobar u Dnevnom boravku Rojca. Autorica plakata izložbe je Tamara Tasić.

Projekt “ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo” provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.