Aktualno, Nekategorizirano

Književna večer u Dnevnom: Lora Tomaš

U srijedu 19. svibnja u 20 sati održava se „Književna večer u Dnevnom“ na kojoj gostuje Lora Tomaš, a organizira ju Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“.

Lora Tomaš diplomirala je indologiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Centralnom europskom sveučilištu u Budimpešti magistrirala je rodne studije. Suuredila je i suprevela dvije antologije suvremene indijske kratke proze i poezije – Popodnevni pljuskovi: izbor iz indijskoga ženskog pisanja (V.B.Z., 2011.) i Lotosi od neona: indijski autori o gradovima i drugim ljubavima (Studio TiM & Indijski kulturni centar, 2017.). Rana verzija njezina prvog romana, „Slani mrak“, ušla je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019., a kasnije mu je pridodana i kratka priča „Prozor s pogledom“, odabrana za finale natječaja Festivala europske kratke priče 2018. Nekoliko je godina provela u južnoj Aziji pišući reportaže i književnu kritiku za tamošnje publikacije, sad se u Zagrebu bavi književnim prevođenjem i podučavanjem jezika.

Razgovor s Lorom Tomaš, o njenom cjelokupnom radu, ali s posebnim naglaskom na roman „Slani mrak“ (Hena com, 2020.) vodit će Tajana Ilić.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.