Aktivizam, Nekategorizirano

Akademija prirodnog graditeljstva u srpnju donosi dvije graditeljske radionice

U srpnju vas očekuju dvije cjelodnevne radionice prirodnog graditeljstva na kojima možete naučiti kako izraditi zidove od bala slame te kako izraditi i ugraditi zemljane žbuke, navodi se u najavi na stranici zmag.hr.

Prva u niza cjelodnevnih radionica prirodnog graditeljstva je radionica Kuće od slame – izrada zidova od bala slame koja će se održati 11. srpnja 2020. od 9 do 18 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću. Tjedan dana nakon, 18. srpnja 2020., također od 9 do 18 sati, održat će se radionica Izrada i ugradnja zemljanih žbuka.

Kuće od balirane slame sve su popularnije i u našoj regiji. Slama je nusproizvod u poljoprivredi i vrlo je dostupan i ekološki zahvalan materijal. Svojim sastavom je celuloza i jedan je od rijetkih materijala koji ima funkciju zidne ispune i izolacije.

Ova jedinstvena građevinska tehnika pruža nam mogućnost da uz pomoć prirodnih materijala sagradimo svoj zdravi dom iz snova s minimalnim ekološkim otiskom. Tehnika koju ćemo primijeniti na ovoj radionici je gradnja balama slame koje su ugrađuju u drvene okvire konstrukcije (Post and beam, non-load bearing).

Polaznici će se upoznati s materijalima i dobiti praktičan uvid u ovu tehniku i sve tehničke detalje i rješenja. Na radionici ćemo naučiti kako ispravno odabrati, pripremiti, obraditi i ugraditi bale slame u zidnu konstrukciju.

Cijena radionice: 400 kn (u cijenu je uključen ručak i materijali za radionicu)

Voditelj: Matko Šišak, graditelj i edukator

PRIJAVITE SE