Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Besplatna radionica za treću životnu dob “Ljubim ruke, milostiva” 

Besplatna radionica za treću životnu dob “Ljubim ruke, milostiva”  održat će se 21. i 22. veljače 2020. godine od 16.00 do 19.00h, na lokaciji Mali dom, Baštijanova 18, Zagreb, a voditeljice radionice su Melite Omeragić i Margarete Vidmar. Radionice se održavaju u okviru projekta koji sufinancira Europska unija  iz Europskog socijalnog fonda.

Ljubim ruke, milostiva je radionica keramike koja se bavi tematikom zaboravljenih manira u današnjem društvu. Polaznici treće životne dobi upoznat će se s osnovama keramičarskih tehnika. Zaokružit će ovaj kreativan proces izradom broševa i ukrasnih poruka u keramici.

Sažete biografije voditeljica

Melita Omeragić akademska je kiparica, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom, mladima i odraslima, iz umjetničkog područja. Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te kolegama dugi niz godina kontinuirano doprinosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.

Margareta Vidmar diplomirala je na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu, magistrirala psihotraumatologiju na Medicinskom fakultetu te završila Školu slikarstva Agora. Certificirana je keramičarka i educira se u području ekspresivnih terapija. Radi kao likovna terapeutkinja u Centru za rehabilitaciju „Mali dom-Zagreb“. Vodi edukacije i treninge za stručnjake i publicira tekstove iz navedenih područja. Svoj rad predstavlja na međunarodnim stručnim skupovima. Od 1998. djeluje kao umjetnica, izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Redovna je članica HDLU-a.­

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.