Hrvatska, Nekategorizirano

Razgovor o arhitekturi i svakodnevici Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu

U okviru projekta projekta Centar oblikovanja svakodnevice održat će se razgovor s Anom Majurić, Jasnom Galjer, Višnjom Vidmar i Damirom Gamulinom, na temu arhitekture i svakodnevice Pučkog otvorenog učilišta.

Razgovor se održava 15. rujna 2020. u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 68, a dio je programa Izvedbe svakodnevice u POU-u, u sklopu kojeg su se u učilištu održala i tri stručna vodstva.

Razgovor je namijenjen široj publici s ciljem upoznavanja svakodnevnog života u jednoj specifičnoj arhitekturi, te uzajamnoj vezi arhitekture i života. Govorit ćemo na koji način arhitektura definira život, a na koji način život definira arhitekturu otkrivajući značaj objekta kojeg su projektirali arhitekti Radovan Nikšić i Ninoslav Kučan, te arhitekt i dizajner opreme i pokretnog mobilijara Bernardo Bernardi.

Ulaz je slobodan!

Sugovornici: Ana Majurić (voditeljica Odjela za kulturu i nakladništvo te pomoćnica ravnatelja POU Zagreb), Jasna Galjer (redovita profesorica u trajnom zvanju Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta, predstojnica Katedre za teoriju umjetnosti), Višnja Vidmar (polaznica i animatorica radionica i kolegija Sveučilišta za treću životnu dob Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu) i Damir Gamulin (dizajner, bavi se oblikovanjem kroz različite medije, tehnologije i pristupe, a posljednjih nekoliko godina izraženije oblikovanjem u prostoru).

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Više o događanju ovdje.