Aktualno, Nekategorizirano

Otvoren poziv za dizajnera na projektu Centar oblikovanja svakodnevice

natjecaj_vizualni_id_COS_vizualHDD i partneri na projektu ‘Centar oblikovanja svakodnevice’ pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu: 27. studenog 2018.

Projekt pod nazivom Centar oblikovanja svakodnevice (COS), koji je Hrvatsko dizajnersko društvo zajedno s partnerima, udrugom Bacači sjenki, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), Muzejom za umjetnost i obrt (MUO) te Gradom Zagrebom, prijavilo na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“, odabran je za bespovratno sufinanciranje Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Rok za prijavu je do 27. studenog 2018. godine, do 17 h (UTC+1).

 

O projektu Centar oblikovanja svakodnevice

Putem dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice istražit će se mogućnosti i stvoriti preduvjeti za razvoj novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi. Fokus tog modela javno-civilnog partnerstva je na aktivnostima u području istraživanja, dokumentiranja i aktivacije povijesne i suvremene baštine dizajna i primijenjene umjetnosti, uz intenzivno strateško povezivanje institucija, strukovnih udruženja i udruga civilnog društva. U okviru projekta provodit će se niz programskih aktivnosti čija je namjera doprinijeti povećanju svijesti lokalne zajednice o važnosti i utjecaju dizajna u razvoju kulturnog, ekonomskog i društvenog života zajednice, kao i u kontekstu kulture svakodnevnog života građana. Rezultati spomenutih aktivnosti uključuju, između ostalog: umrežavanje arhivske građe partnera u zajedničko, javno dostupno web sjedište Mreža dizajnerskog sjećanja, izložbenu akciju partnera Dizajn u gradu, akcije, radionice, vodstva, gradske ture i izvedbe u javnom prostoru namijenjene aktivnom uključivanju građana u partnerske programe.

Opširnije:
http://dizajn.hr/